Παντελής Μουρτζανός: «Αμαριώτες επιστήμονες επαγγελματικά καταξιωμένοι στο εξωτερικό συμπορεύονται μαζί μας και συνδράμουν με τη γνώση και την εμπειρία τους στον αγώνα και στις προσπάθειες μας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας»

Καθήκοντα άμισθου Ειδικού Συμβούλου για την επικουρία του Δημάρχου σε θέματα εξωστρέφειας, κατάρτισης και υποβολής προτάσεων αναφορικά με ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα, αναλαμβάνει με απόφαση του Δημάρχου Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού, ο αμαριώτικης καταγωγής Κωνσταντίνος Σασματζόγλου.

Ο Κωνσταντίνος Σασματζόγλου, γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1971 στο Τορόντο του Καναδά και είναι γιος του Ιάσων Σασματζόγλου από τον Πειραιά και της Ελευθερίας Στεφανάκη από τις Κουρούτες Αμαρίου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο παρελθόν, έχει εργαστεί στη Λευκωσία από το 1993 ως Μεταπτυχιακός Συνεργάτης του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Αθήνα από το 1997 ως Επικεφαλής του κέντρου τεκμηρίωσης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), ως Βοηθός Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και ως Υποδιευθυντής του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2004 και έπειτα εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, ως Εκπρόσωπος Τύπου και ως Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωεκλογών του 2014 (“Juncker for President”) του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ως Σύμβουλος Επικοινωνίας στο ιδιαίτερο γραφείου του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Ασφάλειας και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς και ως Συντονιστής Επικοινωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι παντρεμένος με την Ανδρούλλα Ιωάννου από την Πάφο της Κύπρου και έχουν δύο παιδιά, την Ελευθερία και τον Νικόλα.

Με την υπογραφή της σχετικής απόφασης ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στο έμψυχο δυναμικό του Δήμο μας τον συντοπίτη μας κ. Κωνσταντίνο Σασματζόγλου, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση μου και άμεσα αναλαμβάνει καθήκοντα ως άμισθος ειδικός σύμβουλος για θέματα εξωστρέφειας, κατάρτισης και υποβολής προτάσεων αναφορικά με ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς ως Δημοτική Αρχή, άνθρωποι επαγγελματικά καταξιωμένοι στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας το έργο μας, να συμπορεύονται δίπλα μας και να συνδράμουν μέσω της γνώσης και της εμπειρίας τους στον αγώνα και στις προσπάθειες που καταβάλουμε καθημερινά οι οποίες έχουν ως ένα και μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας».