Παντελής Μουρτζανός: «αποδίδουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους Αγωνιστές Πατριώτες Πετροχωριανούς που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά μιας ελεύθερης Πατρίδας»

 

Παρουσία πλήθους κόσμου, σε μια σεμνή τελετή, μέσα σε κλίμα σεβασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης, τα αποκαλυπτήρια του ανακαινισμένου Μνημείου Πεσόντων των αγωνιστών και ηρώων της Κοινότητας Πετροχωρίου που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Ενορία του χωριού.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου κ. Παντελή Περάκη, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγ. Φωτεινής κ. Μιχάλη Τζωρτζινάκη, καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πετροχωρίου κ. Λευτέρη Πατρικαλάκη.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αμαρίου, απέδωσε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους αγωνιστές πατριώτες Πετροχωριανούς οι οποίοι, όπως υπογράμμισε: «έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά μιας ελεύθερης Πατρίδας, για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τους καρπούς μιας ανεξάρτητης και ελεύθερης Ελλάδας».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης υπήρξε ο δάσκαλος κ. Μανώλης Μανωλιτσάκης, πρωτεργάτης στην προσπάθεια ανεύρεσης και ανάδειξης των ονομάτων των πεσόντων Ηρώων που αναγράφονται πλέον στο ανακαινισμένο Μνημείο Πεσόντων, παρουσιάζοντας αναλυτικά στους παρευρισκόμενους την ιστορία και την διαδρομή των αγωνιστών του χωριού.

Η τελετή, την οποία συντόνισε η υπεύθυνη του γραφείου Δημάρχου για πολιτιστικά θέματα κα. Ελένη Δασκαλάκη, ολοκληρώθηκε με το εθιμοτυπικό απόδοσης τιμών στους αγωνιστές Πετροχωριανούς.