Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρίου Ενημερωτική Συνάντηση – Συζήτηση για την πορεία του έργου  Φράγματος Πλατύ και την εκπόνηση μελέτης του Φράγματος Ελενών – Γερακαρίου. Ο Γενικός Διευθυντής Σχεδιασμού Έργων Υποδομής και Διαχείρισης Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κ. Αντώνιος Κοτσώνης, επικεφαλής του κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών, έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των δημοτών και δεσμεύτηκε ότι κατά την εκπόνηση της προμελέτης του Φράγματος Ελενών – Γερακαρίου θα ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν το υπόμνημα που κατέθεσε ο Σύμβουλος Κοινότητας Γερακαρίου κ. Νικόλαος Παλιεράκης,  στο οποίο αναγράφονται οι προβληματισμοί των κατοίκων για την αναγκαιότητα κατασκευής ή μη του Φράγματος Ελενών – Γερακαρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε  ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος τόνισε:  «Θεωρούμε αναγκαία τη διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής για να γνωρίζουν και να έχουν άποψη για τα έργα που τους αφορούν» και πρότεινε να ξεκινήσει η διαδικασία της προμελέτης για το Φράγμα Ελενών – Γερακαρίου η οποία θα δείξει τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Παράλληλα, σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρίου θα διεκδικήσει για ανταποδοτικά έργα και δράσεις.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός στην τοποθέτηση του ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του για δημόσια διαβούλευση των Υπηρεσιακών Παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών με την τοπική κοινωνία. Ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών κ. Αντώνιο Κοτσώνη για την στοιχειοθετημένη ενημέρωση και τους Δημότες για τη συμμετοχή και τις προτάσεις τους.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ κ. Φώτιος Καζάσης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων και εκπρόσωποι Φορέων.