Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 οι εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για την 74η  επέτειο του Ολοκαυτώματος της Λοχριάς από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λοχριάς.

Στο Μνημείο Πεσόντων τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, ακολούθησε εκφώνηση πανηγυρικού από την κ. Ευαγγελία Δημητρακάκη, Μέλος Δ.Σ.  Πολιτιστικού Συλλόγου Λοχριάς και κατάθεση στεφάνων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνου κ. Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Στέλιος Σπανουδάκης, Ανωγείων κ. Βασίλης Σμπώκος και Φαιστού κ. Γιάννης Ξηρουδάκης,  εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος καθώς και  εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής. Συγκινητική, επίσης, υπήρξε η συμμετοχή απλών δημοτών που θέλησαν, με την παρουσία τους, να  αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες – ήρωες του Ολοκαυτώματος της Λοχριάς.