Παντελής Μουρτζανός: «καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παρέχουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον»

 

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση, αντικατάσταση στέγης και ανάπλαση αύλειου χώρου σχολικού συγκροτήματος Πλατάνου», προέβη τις προηγούμενες μέρες, παρουσία του αναδόχου, ο Δήμαρχος Αμαρίου. κ. Παντελής Μουρτζανός.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 212.550 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών με ποσό επιχορήγησης 150.000 € και από ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρίου και αφορά μια σειρά λειτουργικών παρεμβάσεων στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Πλατάνου με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στις κύριες εργασίες περιλαμβάνεται η κατασκευή νέας στέγης στο παλαιό κεντρικό κτίσμα, η αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας, η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης, καθώς και μια σειρά παρεμβάσεων υγρομόνωσης και θερμομόνωσης. Επιπρόσθετα, η μελέτη προβλέπει την κατασκευή στεγάστρου στο περιβάλλοντα χώρο και προστεγάστρου στο παλιό σχολείο, την αντικατάσταση της ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης του παλαιού σχολείου, την τοποθέτηση νέων φωτιστικών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, την κατασκευή νέας δαπεδόστρωσης στον αύλειο χώρο, καθώς και την αντικατάσταση μέρους των κιγκλιδωμάτων με νέα.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός ανέφερε τα εξής:

«Με την υπογραφή της σύμβασης έχουν ξεκινήσει οι εργασίες προκειμένου να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι απαραίτητες λειτουργικές παρεμβάσεις στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Πλατάνου με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών, τη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού χώρου, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηριακών υποδομών. Υπενθυμίζω ότι το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 212.000 €, συγχρηματοδοτείται τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και από ιδίους πόρους του Δήμου μας και αποτελεί το επιστέγασμα μιας συστηματικής προσπάθειας και δύο διαδοχικών συναντήσεων στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, παρουσία και του Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη. Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά και τους δύο για την έμπρακτη βοήθεια τους. Ως Δημοτική αρχή συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παρέχουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα ασφαλές και φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον».