Την ανάγκη να τεθούν στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες θα δομηθεί μια κοινή και ενιαία στρατηγική η οποία θα αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Ρεθύμνου, ως ενιαίο και αδιάσπαστο, ανέδειξαν οι εκπρόσωποι του συνόλου των Δήμων του νομού στην 5η συνάντηση των Επιτροπών Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Αμάρι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Ρεθύμνης «Ο Ξένιος Ζευς», της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Ν. Ρεθύμνης «ΑΡΚΑΔΙ» του ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΟΤΑ Α.Ε., καθώς και του Δικτύου «ΙΔΑΙΟΝ» του Γεωπάρκου Ψηλορείτη.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί παρόμοιες συναντήσεις εργασίας στους Δήμους Αγ. Βασιλείου, Μυλοποτάμου, Ρεθύμνου και Ανωγείων με σκοπό τη στενή και διαρκή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τη δόμηση ενός κοινού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μέσα στον οποίο θα ενσωματώνεται και θα αναδεικνύεται το σύνολο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι: «το Αμάρι διαθέτει ένα πολυποίκιλο – και στο μεγαλύτερο τμήμα του αναλλοίωτο – φυσικό περιβάλλον, με αξιοθαύμαστη πανίδα και χλωρίδα, η οποία σε συνδυασμό με το σημαντικό και αξιόλογο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της περιοχής αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την φύση της Κρήτης, να περπατήσουν τα βουνά μας, να γνωρίζουν τις παραδόσεις, τις γεύσεις μας, την ξακουστή κρητική φιλοξενία και να έρθουν σε επαφή με εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Αμαρίου κ. Μανώλης Ψαρουδάκης παρουσίασε αναλυτικά στους συμμετέχοντες τόσο το σχεδιασμό, όσο και τους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους υλοποιούνται έργα και δράσεις που σχετίζονται με τον τομέα του τουρισμού και της προβολής στο Δήμο Αμαρίου.

Παράλληλα, με πρόταση της αντιδημάρχου Ρεθύμνης κα Πέπης Μπιρλιράκη, συμφωνήθηκε η δημιουργία μιας ευέλικτης ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή όλων των Δήμων, με σκοπό την άμεση επικοινωνία και τη θέσπιση κοινών μελλοντικών στόχων.

Τέλος, με την ολοκλήρωση των εργασιών της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ξενάγηση και γευσιγνωσία στο τοπικό οινοποιείο της οικογένειας Κουρκουλού.