Την ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διεκδικώντας συλλογικά και οργανωμένα, ουσιαστικές λύσεις αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στο Δήμο Αμαρίου, ανέδειξαν, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνου, κ. Θέμης Κωνσταντινίδης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων, αναφορικά με τη σημασία και το κομβικό ρόλο ύπαρξης των δασικών χαρτών, με βασική, ωστόσο, προϋπόθεση την σωστή αποτύπωση τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα, πως η υφιστάμενη μορφή τους παραμένει εξόφθαλμα προβληματική και αποτυπώνει τεράστια λάθη εις βάρος χιλιάδων ιδιοκτητών γης.

Από τη πλευρά του ο κ. Μουρτζανός, εξέφρασε τη βούληση, ο Δήμος Αμαρίου να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια στήριξης των ιδιοκτητών γης, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του συνόλου των δημοτών του, διεκδικώντας από την Πολιτεία, σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που θα επιλύουν, τόσο το ιδιοκτησιακό ζήτημα, όσο και ζητήματα που έχουν ανακύψει με την αδυναμία παροχής τίτλων κυριότητας. Επιπρόσθετα, ενημέρωσε τον κ. Κωνσταντινίδη, πως θέση του Δήμου αποτελεί η άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών στην υφιστάμενη μορφή τους, µέχρις ότου διορθωθούν όλα τα αποδεκτά πρόδηλα σφάλματα, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη μια σειρά παραγόντων ως ρητά τεκμήρια  χαρακτηρισμού μια έκτασης ως γεωργική.

Τέλος, συζητήθηκαν εκτενώς έργα, δράσεις και μελέτες που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Δήμο Αμαρίου, δίνοντας έμφαση στη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης στην προώθηση και υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου Αμαρίου.