Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, πραγματοποίησε στη Αθήνα ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Αμαρίου έθεσε εκ νέου προς τον Υπουργό τα αιτήματα χρηματοδότησης που έχουν υποβληθεί στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με τον τελευταίο να δεσμεύεται να εξετάσει τις προτεραιότητες που έχει θέσει εξαρχής ο Δήμος το προσεχές διάστημα. Παράλληλα, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας και την αποκατάσταση καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα προηγούμενα χρόνια την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Μουρτζανός επισκέφτηκε τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον οποίο πραγματοποίησαν τεχνική σύσκεψη αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των επικείμενων προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2022. Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Αμαρίου ευχαρίστησε τον κ. Παπαγιαννίδη για την πρόσφατη ένταξη του έργου «Βελτίωση της βατότητας Αγροκτηνοτροφικής οδού εντός Κοινοτήτων Αποδούλου και Νίθαυρης», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 € στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ενημερώνοντας παράλληλα, πως ο Δήμος Αμαρίου έχει υποβάλει και νέα πρόταση χρηματοδότησης για την «Αντικατάσταση, Εκσυγχρονισμό και Επέκταση αρδευτικών δικτύων περιοχών Αποστόλων, Βρυσών – Καρδακίου, Γερακαρίου, Δρυγιών, Μοναστηρακίου και Φουρφουρά», συνολικού προϋπολογισμού 2.195.800 €, διεκδικώντας σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα. Από τη πλευρά του ο κ. Παπαγιαννίδης σημείωσε πως η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού και του ΥΠΑΑΤ και σύντομα θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Διεκδικώντας χρηματοδότηση για μία σειρά σημαντικών έργων που στοχεύουν στην ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου μας συναντήθηκα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα και με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς και στις δύο συναντήσεις έγινε αντιληπτή η ορθότητα του σχεδιασμού και των επιχειρημάτων μας και είμαι αισιόδοξος πως σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω και τους δύο για την ειλικρινή διάθεση συνεργασίας. Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας διεκδικώντας και πετυχαίνοντας χρηματοδοτήσεις εκτέλεσης έργων υποδομής που είναι αναγκαία για το Δήμο μας».