Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός υπέγραψε σύμβαση προϋπολογισμού 218.240,00 € που αφορά την προμήθεια καινούριου τριαξονικού φορτηγού οχήματος με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα και υδραυλικό γερανό και αρπάγη.

Το πετρελαιοκίνητο φορτηγό όχημα μάρκας Mercedes-Benz Arocs θα είναι καινούριο, με κινητήρα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 6 obd d, 455 ίππων το οποίο θα παραδοθεί έτοιμο προς λειτουργία και χρήση, ταξινομημένο και φέροντας όλα τα διακριτικά που απαιτούνται σύμφωνα με τη Κείμενη Νομοθεσία. Το φορτηγό, με κίνηση στους δύο οπίσθιους άξονες και τέσσερα πτυσσόμενα ποδαρικά στήριξης για τη καλύτερη και ασφαλέστερη ευστάθειά του, θα φέρει ανατρεπόμενη μεταλλική καρότσα και υδραυλικό γερανό τηλεσκοπικού τύπου πέντε υδραυλικών προεκτάσεων, με δυνατότητα μέγιστης οριζόντιας ανάπτυξης του βραχίονα σε μήκος πλέον των δέκα μέτρων υπό πλήρες φορτίο, εξοπλισμένος με αρπάγη πέντε δοντιών με δυνατότητα συνεχούς περιστροφής και ασύρματης λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου σε δήλωσή του ανέφερε: «Σύντομα άλλο ένα υπερσύγχρονο όχημα θα είναι διαθέσιμο για τις ανάγκες των υπηρεσιών Καθαριότητας – Πρασίνου και Τεχνικών Έργων του Δήμου μας. Καταφέραμε μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης  προμήθειας δίδοντας προτεραιότητα στη προστασία του περιβάλλοντος και στην επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών μας.  Το συγκεκριμένο φορτηγό όχημα το οποίο θα φέρει υδραυλικό γερανό θα βοηθήσει στην αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και στην εκτέλεση χωματουργικών έργων του Δήμου».