Έκτακτη χρηματοδότηση 150.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών

Στην έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Αμαρίου με το ποσό των 150.000 € από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για την υλοποίηση της πράξη με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση, αντικατάσταση στέγης και ανάπλαση αύλειου χώρου σχολικού συγκροτήματος Πλατάνου» προχώρησε με απόφασή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, το έργο αποσκοπεί στην κατασκευή νέας στέγης στο παλαιό κεντρικό κτίσμα, στην αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας, στη τοποθέτηση θερμοπρόσοψης, καθώς και σε μια σειρά παρεμβάσεων υγρομόνωσης και θερμομόνωσης. Επιπρόσθετα, η μελέτη προβλέπει την κατασκευή νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, επεμβάσεις στο στον αύλειο χώρο και αντικατάσταση μέρους των κιγκλιδωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός ανέφερε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς με την εξασφάλιση της συγκεκριμένης χρηματοδότησης ανοίγει ο δρόμος για μια σειρά απαραίτητων λειτουργικών παρεμβάσεων στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Πλατάνου με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών, την βελτίωση της ποιότητας του σχολικού χώρου, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηριακών υποδομών. Η εν λόγω επιχορήγηση αποτελεί αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό για τον οποίο εδώ και καιρό έχουμε καταθέσει ένα συνολικό υπόμνημα προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, σε δυο διαδοχικές συναντήσεις μας στην Αθήνα, παρουσία και του Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη. Θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο για την άμεση ανταπόκριση και την έμπρακτη μέχρι σήμερα βοήθεια τους σε σημαντικά ζητήματα του Δήμου μας. Ως Δημοτική Αρχή καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια εξασφαλίζοντας και διαθέτοντας σημαντικούς πόρους για τη βελτίωση του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών που είναι στην αρμοδιότητα μας, αποσκοπώντας σε ένα ασφαλές και φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Δήμο μας».