Στην υπογραφή δύο νέων συμβάσεων έργων που αφορούν την αναβάθμιση και την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στους οικισμούς Βισταγή και Μεσονήσια, προέβη τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός.

 

Τα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και ιδίους πόρους του Δήμου Αμαρίου, με συνολικό προϋπολογισμό 100.000 €, αφορούν την αναβάθμιση υφιστάμενου αθλητικού χώρου σε τμήμα της νέας πλατείας στον οικισμό Βισταγή, καθώς και την κατασκευή νέου αθλητικού και ψυχαγωγικού χώρου στον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου στον οικισμό Μεσονήσια.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή νέας περιμετρικής περίφραξης και εισόδου στο χώρο του υφιστάμενου γηπέδου της Βισταγής, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται η τοποθέτηση διχτυού στην οροφή του γηπέδου, καναλιού απορροής όμβριων υδάτων, αποπεράτωση υφιστάμενης αργολιθοδομής, εργασίες ασφαλτόστρωσης, επίστρωση με νέο τελευταίας γενιάς συνθετικό χλοοτάπητα, καθώς και τοποθέτηση νέων εστιών ποδοσφαίρου. Αντίστοιχα, η κατασκευή του νέου γηπέδου στα Μεσονήσια περιλαμβάνει την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου, χαμηλού τοιχίου, βαθμίδων, κράσπεδου και κυκλικού παρτεριού, εργασίες διαμόρφωσης και ασφαλτόστρωσης, καθώς και την τοποθέτηση εστιών και νέου τελευταίας γενιάς συνθετικού χλοοτάπητα.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω έργα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό για την βελτίωση και ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Αμαρίου, ο οποίος περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων γηπέδων 5×5 σε Κοινότητες του Δήμου, την ανακαίνιση και ολική ανακατασκευή του δημοτικού γηπέδου στο Φουρφουρά, καθώς και την κατασκευή και ανακατασκευή επτά νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίριση στους οικισμούς Γερακάρι, Μέρωνα, Γέννα, Νευς Αμάρι, Φουρφουρά, Πατσό και Πλάτανο.