Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες του μεγάλου σεισμού στο Αρκαλοχώρι, οι οποίοι συνεχίζουν να δοκιμάζονται, παρέδωσε, έπειτα από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες διαχείρισης του Δήμου Μινώα – Πεδιάδος, αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρίου και της ΑΜΑΡΙ Μ.Α.Ε. – Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρίου παραδόθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου τέσσερις μεγάλες παλέτες ειδών ατομικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικες, καθώς και διάφορα άλλα απαραίτητα είδη για την κάλυψη αναγκών των σεισμόπληκτων της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, τόσο για το Δήμο Αμαρίου, όσο και για την ΑΜΑΡΙ Μ.Α.Ε. – Ο.Τ.Α., η αλληλεγγύη και η έμπρακτη στήριξη προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης. Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε πως η υλική συμπαράσταση προς τους πληγέντες πρέπει να έχει διάρκεια για όσο διάστημα χρειαστεί και μέχρι οι κάτοικοι της περιοχής να ξανασταθούν στα πόδια τους.