Ο Δήμος Αμαρίου ξεκίνησε την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ).

Με αυτό το σχέδιο θα προσδιορίσει τα σημεία που χρειάζονται διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές σε βασικούς δρόμους και σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα, χώρους αθλητισμού) ώστε να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα στα άτομα που έχουν προβλήματα στη μετακίνησή τους (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ κ.α.). Στόχος είναι εντοπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας και να αποκατασταθούν άμεσα εντός διετίας από την ολοκλήρωση του σχεδίου. Η περιοχή παρέμβασης υλοποίησης του Σ.Α.Π. του Δήμου Αμαρίου περιλαμβάνει τις κυριότερες διαδρομές πεζής μετακίνησης καθώς και τις σημαντικότερες κοινόχρηστες – κοινωφελείς χρήσεις των παρακάτω οικισμών:

 1. Αγία Φωτεινή
 2. Αμάρι
 3. Άνω Μέρος
 4. Αποδούλου
 5. Απόστολοι
 6. Βιζάρι
 7. Βισταγή
 8. Γερακάρι
 9. Λοχριά
 10. Μέρωνας
 11. Μοναστηράκι
 12. Νίθαυρη
 13. Πατσός
 14. Πλατάνια
 15. Πλάτανος
 16. Φουρφουράς

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας στους υπαίθριους δημόσιους Κοινόχρηστους Χώρους (πεζοδρόμια, πλατείες, χώροι πρασίνου, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι κλπ) και στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας στις εισόδους των δημόσιων κτιρίων ή των κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες και άλλες χρήσεις.

Στο παραπάνω πλαίσιο και για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, ο Δήμος Αμαρίου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει μέρος στη δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως την 26/06/2023, καταθέτοντας τις απόψεις του και τις προτάσεις του επί των προτεινόμενων παρεμβάσεων, όπως αυτές απεικονίζονται στο επισυναπτόμενο αρχείο.  (Προτεινόμενες Παρεμβάσεις ΣΑΠ Αμαρίου).

Το σχέδιο εκπονείται σύμφωνα με το νόμο 4819/2021 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί 5 λεπτά και οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εκπόνηση του ΣΑΠ.

Φόρμα Διαβούλευσης: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ