Σε μια σεμνή και λιτή τελετή πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 20 Αυγούστου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Αποστόλων του Δήμου Αμαρίου. Τα εγκαίνια, στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο, τέλεσε ο Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος ο οποίος, στο σύντομο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο κ. Παντελή Μουρτζανό του ευχήθηκε να εγκαινιάσει και πολλά άλλα έργα πολιτισμού για το Δήμο μας που είναι, μικρός μεν, αλλά μεγαλοπρεπής και που ωθούν τον τόπο στην πρόοδο.

Σε επιστολή που έστειλε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί, συγχαίρει  όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση ενός πραγματικά σημαντικού και απαραίτητου έργου και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων αποτελεί το όραμα και η επιστέγαση μιας συλλογικής προσπάθειας, που θα λειτουργήσει ως κυψέλη πολιτισμού για τους κατοίκους, αναδεικνύοντας δημιουργούς, καλλιτέχνες και φορείς. Αποτελεί ένα στολίδι που θα ενώσει όλες τις επιστημονικές και πνευματικές δυνάμεις του σπουδαίου αυτού τόπου δυναμώνοντας τη φωνή και τις δράσεις τους».

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη πορεία του έργου προϋπολογισμού 560.000,00 € από την ένταξη του και την υπογραφή της σύμβασης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή,  την εκτέλεσή έως και την περάτωσή του από

την σημερινή Δημοτική Αρχή και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την κατασκευή του. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως: «Η αποψινή βραδιά σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην πολιτιστική ιστορία του τόπου μας. Εγκαινιάζουμε ένα έργο σημαντικό, αλλά συγχρόνως και απαραίτητο που έλειπε από την περιοχή μας.  Το θέατρο, αλλά και κάθε μορφή ποιοτικής τέχνης, συντελεί στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας πιο ηθικής, χωρίς μισαλλοδοξία με επίκεντρο τις πνευματικές ανάγκες των ανθρώπων.  Ο πολιτισμός στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε αποτελεί το μέσο αναχαίτισης της καλπάζουσας κρίσης των αξιών και της πνευματικής ζωής».

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αποστόλων κ. Σηφακάκης Χαρίτος,  ο πρώην Πρόεδρος της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. ΟΤΑ και νεοεκλεγέντας Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρίου κ. Νίκος Μαρκίδης καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνου κ. Κώστας Δανδουλάκης.

Στη συνέχεια ξεκίνησε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με «2 κιθάρες – 2 φωνές». Ο Παντελής Θαλασσινός και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης απογείωσαν την βραδιά με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους και μοναδικό συνοδοιπόρο την κιθάρα τους. Μια μουσική συνεργασία πλημμυρισμένη από συναίσθημα που άλλοτε καθήλωνε και άλλοτε  παρέσυρε τους θεατές σε ένα ονειρικό μουσικό κόσμο.