Στην έγκριση επιπρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 100.000 ευρώ  προς τον Δήμο Αμαρίου με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που έχουν προκληθεί από θεομηνίες, προχώρησε με απόφαση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιος Πέτσας.

Η έκτακτη αυτή χρηματοδότηση έρχεται να συμπεριληφθεί στην αρχική απόφαση χρηματοδότησης του 2020 για το Δήμο Αμαρίου με το πόσο των 250.000 €.

Υπενθυμίζεται ότι με την α.π. Α2246/10.11.2022 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η κήρυξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας παρατάθηκε εκ νέου  έως  και την 10η Μαΐου 2023, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν το Νοέμβριο του 2020.

Με την υπογραφή της απόφασης ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια εκδηλώνονται πλέον με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση. Όπως κάθε μικρός και ορεινός Δήμος, έτσι και ο δικός μας, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο μείζον ζήτημα της αποκατάστασης των καταστροφών μόνο από τα δημοτικά κονδύλια, χωρίς δηλαδή την απαραίτητη και αναγκαία χρηματοδότηση από την Πολιτεία. Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την έγκριση της επιπρόσθετης αυτής χρηματοδότησης των 100.000 ευρώ, όσο και τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συμβολή του».