Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 19:00 στο Κτήμα Πάνακρον

 

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Η πορεία αναβάθμισης του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων σε «Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων» – Επένδυση για την ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας στην Κρήτης», θα λάβει χώρα το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας στις 19:00 στη Σχολή Ασωμάτων και συγκεκριμένα στο κτήμα Πάνακρον, όπου από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Amari Green Festival.

Στην ημερίδα, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – Δήμητρα (ΕΛ.Γ.Ο.), αναμένεται να παρουσιαστεί το όραμα και το σχέδιο για την αναβίωση της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων και τη μετατροπή της σε ένα «Πρότυπο Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας σε ξηροθερμικές περιοχές».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει, ως οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή να αναμένεται να εστιάσει την ομιλία της στη μελέτη νέων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού για την μετέγκατασταση της Σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες της Δρ. Σμαράγδας Σωτηράκη, Διευθύντριας Ερευνών από τον ΕΛ.Γ.Ο. με θέμα: «Υγεία των προβάτων/αιγών, κρητική βιοποικιλότητα, κυκλική οικονομία. Η Κρήτη πρωτοπορεί στην έρευνα», του Δρ. Αλέξανδρου Στεφανάκη, Κτηνιάτρου, με θέμα: «Το μέλλον του κρητικού αρνιού», καθώς και του Δρ. Νίκου Βουτζουράκη, Διαιτολόγους/Διατροφολόγου, με θέμα: «Το αιγοπρόβειο γάλα στην Κρήτη πηγή για ξεχωριστά προϊόντα».