Μια κορυφαία διάκριση απέσπασε ο θεσμός του AMARI green festival 2019 του Δήμου Αμαρίου στην κατηγορία «Πρωτοβουλίες & δράσεις στον τομέα του πολιτισμού & της αειφόρου ανάπτυξης» στο πλαίσιο του θεσμού BRAVO 2019!

Η διοργάνωση του AMARI green festival 2019 βραβεύτηκε ως «Η μεγάλη γιορτή του Κρητικού Πολιτισμού», μια διάκριση που προέκυψε από την ψήφο χιλιάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών και την ψήφο της ειδικής επιτροπής. Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρησεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό BRAVO αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών από τους Οργανισμούς αυτούς, που συμβάλλουν στη δημιουργία της ΕΛΛΑΔΑΣ του ΑΥΡΙΟ.

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Amari Green Festival και Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Αμαρίου κ. Μανώλης Ψαρουδάκης. Σε δήλωση του τόνισε: «Κληρονομήσαμε ένα σπουδαίο Αρχαιολογικό Βυζαντινό Ιστορικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και μέσω του ΑΜΑΡΙ green festival προσπαθούμε να τα προβάλουμε στο σήμερα. Πολιτισμός, περιβάλλον, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι οι προτεραιότητες του Δήμου μας για το αύριο και το μεθαύριο της περιοχής. Σε αυτή τη συνάντηση κάθε χρόνο σχεδιάζουμε μια συνάντηση με Συναυλίες, χορούς, Εκθέσεις, θέατρα, ημερίδες, εκδρομές, εκπαίδευση, γαστρονομία, μια συνάντηση 400 εθελοντών που κινητοποιούνται μέσω και των πολιτιστικών συλλόγων για ένα αποτέλεσμα ποιοτικό της αυθεντικής Κρήτης …. είστε καλεσμένοι στο Αμάρι 21-25 Ιουλίου σε ένα ραντεβού στην καρδιά της Κρήτης».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε χτες η πανηγυρική τελετή, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων.