Στην εκδήλωση  συμμετείχε  πλήθος κόσμου και πολλοί ορειβατικοί σύλλογοι από όλη την Κρήτη όπως του Λασιθίου, Μοιρών, Ρεθύμνου, και Χανίων.

Οι παρευρισκόμενοι έζησαν μοναδικές εμπειρίες, όπως το περπάτημα του μοναδικού φυσικού κάλλους  φαράγγι  των Πλατανίων, την διάσχιση παρθένων μονοπατιών μέχρι το σπήλαιο του Πάνα. Με την άφιξη τους στον ιερό χώρο και το στήσιμο των σκηνών κάτω από τους υπεραιωνόβιους πρίνους, δοκίμασαν μια υπέροχη φασολάδα. Ακολούθησε υπαίθρια τυροκόμηση από τον Κωστή Δραμιτινό  τυροκομείο ‘’ραέτι’’,  δοκίμασαν φρέσκο τυρί ‘’μαλάκα’’ και ζεστή μυζήθρα. Στη συνέχεια  ακολούθησαν ομιλίες που  ταξίδεψαν  τους επισκέπτες σε άλλες εποχές με τα “ιστορικά τους μύθους και τους θρύλους της σπηλιάς του Πάνα”, από τον ερευνητή – λαογράφο  Άρη Κουτάκη ,  και τους παλιούς βοσκούς , Παντελή Λίτινα του Ελευθερίου, Μύρο Λίτινα του Ελευθερίου , και Μύρο Λίτινα του Ιωάννη οι οποίοι μέσα από βιωματικές ιστορίες , τους ενθουσίασαν. Ακολούθησε προσφορά γεύματος (προβατίνα βραστή με μακαρόνια σύζουμα , αντικριστό και σαλάτα), που ετοίμασαν οι  άνθρωποι του πολιτιστικού συλλόγου με κρέατα προσφορά των κτηνοτρόφων και ιδιωτών της περιοχής (με ονομαστική σειρά): Κλάδος Εμμανουήλ του Ανδρέα  , Κλάδος  Βασίλης του Εμμανουήλ , Λίτινας Παντελής του Ελευθερίου , Λίτινας Νίκος του Ιδομενέα ,  Λίτινας Ιωάννης του Μύρο , Λίτινας Αλέκος του Μύρο , Σιγανός Εμμανουήλ του Τίτο, Χριστοδουλάκης Κωστής του Τίτο , Χριστοδουλάκης Δημήτρης του Τίτο  από  τα Πλατάνια, Πατεράκη Λευτέρη από τις Λαμπιώτες , Πατένα  Θοδωρή και Γιωργή από τη Βισταγή, Κόκκινου Γιωργή και Μανώλη και Καλοϊδά Ιάκωβο από το Μέρωνα.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ψαραντώνης με το συγκρότημά του, όπου σε ένα φανταστικό τοπίο με βράχους , πρίνους και ασφεντάμους κατάλληλα φωτισμένους μας ταξιδέψε με τους ήχους της λύρας του και το χαρακτηριστικό πάθος του. Τέλος η βραδιά έκλεισε με τους ήχους των μαντολίνων, του Σιγανού Μιχάλη και Κλάδου Δημήτρη από τα Πλατάνια και του Χαμαλάκη Μανώλη από τα Πιτσίδια κάτω από το ολόγεμο φεγγάρι, οι οποίοι επιφύλασσαν και μια έκπληξη στους κατασκηνωτές , καθώς ακολούθησε καντάδα έξω από της σκηνές τους.

Το ξημέρωμα της Κυριακής το πρόγραμμα είχε εκκλησιασμό στο ξωκλήσι του Αγίου Μύρωνα, από τον ιερέα του χωριού  παπά Σταύρο Λίτινα, προσφορά πρωινού με τσάι του Ψηλορείτη, καφέ και διάφορα  που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του συλλόγου. Αμέσως μετά, ξεκίνησε η κατάβαση στο χωριό Πλατάνια, όπου όλοι ευχαριστημένοι έδωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον μέγα χορηγό Μανωλιτσάκη Αντώνη ‘’ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ’’, τους χορηγούς Λίτινα Σταύρο ‘’ Cretan Aperitif ’’, την εταιρεία  ζωοτροφές ‘’ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ’’ , την εταιρεία ΠΕΡΝΙΕΝΤΑΚΗ  Δ. Α.Ε.Β.Ε. , την εταιρεία Αφοί ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ και το τυροκομείο ‘’ ΡΑΕΤΙ ‘’, καθώς επίσης το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ρεθύμνου για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την διάθεση ενός οχήματος επιφυλακής και όλους όσους μόχθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.