Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή δημοτών, σε μια λιτή και απέριττη τελετή, στη γενέτειρά της στην Τ.Κ. Πλατανίων, η εκδήλωση προς τιμήν της Καλλιρρόης Παρρέν – Σιγανού που διοργανώθηκε από το Δήμο Αμαρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανίων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση τρισάγιου και κατάθεση στεφάνων στην προτομή της, από το Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό, την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου κ. Φερενίκη Βαλαρή, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανίων κ. Κωνσταντίνο Λίτινα και τον κ. Τίτο Σιγανό εκ μέρους της οικογενείας της Καλλιρρόης Παρρέν-Σιγανού. Στο χώρο της προτομής επίσης, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο εφημέριος της Τ.Κ. Πλατανίων π. Σταύρος Λίτινας.

Στη συνέχεια η εκδήλωση μεταφέρθηκε στην πλατεία του χωριού, όπου ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανίων καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός στην ομιλία του αναφέρθηκε περιληπτικά στη ζωή και το έργο της Αμαριώτισσας αγωνίστριας Καλλιρρόης Παρρέν – Σιγανού η οποία με πάθος ανέδειξε, διεκδίκησε, ανάγκασε την ελληνική κοινωνία και στη συνέχεια την πολιτεία, να αναγνωρίσει, να συζητήσει και τελικά να κάνει πράξη τα δικαιώματα των γυναικών. Κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου κ. Φερενίκη Βαλαρή, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανίων καθώς και όλες/όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Τόνισε δε, ότι ο Δήμος Αμαρίου έχει ιερό καθήκον και χρέος να τιμά εξέχουσες προσωπικότητες του Αμαρίου όπως αυτήν της Καλλιρρόη Παρρέν – Σιγανού.

Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου κ. Φερενίκη Βαλαρή, πλαισιωμένη από μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου με κρητικές παραδοσιακές στολές, μίλησε εκτενέστερα για την σπάνια προσωπικότητα – μπροστάρισσα και δημιουργό Καλλιρρόη Σιγανού – Παρρέν.

Στη συνέχεια, οι παρευρικόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση που εντάσσεται στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρίου με θέμα: «Γυναίκες που γίναν ένα με τη γη», της Γεωργίας Σκοπούλη.