Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι προγραμματισμένες επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρίου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940».

Οι επίσημες δοξολογίες που έλαβαν χώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην κοινότητα Αποστόλων και στην κοινότητα Φουρφουρά τελέστηκαν παρουσία του Δημάρχου Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανού, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής και Αγίου Νεκταρίου αντίστοιχα.

Ακολούθως, μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκαν πανηγυρικοί λόγοι από την δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Αποστόλων, κ. Γιάννη Δούμπλιο, καθώς και τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά, κ. Κωνσταντίνο Ηρακλή Καραμπά, ενώ παράλληλα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στα Μνημεία Πεσόντων, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ως είθισται, παραδοσιακά η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στον Φουρφουρά, εκεί όπου οι δημότες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ».

Τέλος, παρουσία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου Αμαρίου.