Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρίου στην είδηση της απώλειας του τέως Δημάρχου Ρεθύμνου, κ. Δημήτρη Αρχοντάκη, συνεδρίασε εκτάκτως, έπειτα από την 3736/05.05.2021 πρόσκληση του Προέδρου του, κ. Γαλάτιου Μοσχονά και αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:

  1. Την έκδοση ψηφίσματος σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής.
  2. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
  4. Να αναγνωστεί το ψήφισμα στην εξόδιο ακολουθία και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  5. Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρίου.
  6. Να αναρτηθεί το ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Η είδηση της απώλειας του τέως Δημάρχου Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη, προκαλεί θλίψη και οδύνη, τόσο σε όσους είχαμε την τιμή και την τύχη να τον γνωρίζουμε προσωπικά, όσο και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου, από την οποία αγαπήθηκε και τιμήθηκε όσο κανείς άλλος.

Ο Δημήτρης Αρχοντάκης επί σειρά ετών υπηρέτησε και τίμησε με το ήθος και το έργο του τη δημόσια ζωή του τόπου μας. Υπήρξε ο μακροβιότερος Δήμαρχος Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα, μέσα από το επάγγελμά του αποτέλεσε θετικό πρότυπο, δίνοντας ώθηση σε εκατοντάδες νέες και νέους να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με τα γράμματα και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Ως Δήμαρχος, υπήρξε χαρισματικός, οραματιστής και πρότυπο εργατικότητας. Ακούραστος, μαχητικός και έντιμος, συνέδεσε άρρητα το όνομά του με λαμπρές σελίδες της αυτοδιοικητικής μας ιστορίας, αφήνοντας πίσω του μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη.

Μέχρι το τέλος του βίου του παρέμεινε ενεργός πολίτης, ειλικρινής, ιδεολόγος και πάντα νέος στη σκέψη. Τον αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό».