Με τις υπ’ αριθ. 145352/ 19-06-2019, 145373/19-06-2019 και 148755/21-06-2019 αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις τριών έργων του Δήμου Αμαρίου συνολικού προϋπολογισμού 558.700 € σε βάρος των πιστώσεων του έργου «ΑΝΑΔΕΙΞΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ».

Πιο συγκεκριμένα :

  • Χρηματοδοτήθηκαν οι εργασίες Αποκατάστασης της νέας πτέρυγας της Ιεράς Μονής Ασωμάτων με το ποσό των 430.000,00 €.

Το κτίριο βρίσκεται στο κεντρικό νότιο τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος στην Ι.Μ. Ασωμάτων. Από το 1979 έχει εγκαταλειφθεί, όπως και όλο το κτιριακό συγκρότημα, όταν και σταμάτησε η λειτουργία της  Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων. Σύμφωνα με την Τεχνική περιγραφή πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής.

  • Χρηματοδοτήθηκαν οι Εργασίες στους Ιερούς Ναούς Παναγίας και Αγίου Παντελεήμονα της Ενορίας Μέρωνα Δήμου Αμαρίου με το ποσό των 78.700,00 €.

Σύμφωνα με την Τεχνική περιγραφή πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης της κεραμοσκεπής στον Ιερό Ναό  Αγίου Παντελεήμονα καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Ιερού Ναού της Παναγίας.

  • Χρηματοδοτήθηκαν οι Εργασίες συντήρησης του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ενορίας Πλατάνου με το ποσό των 50.000,00 €.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, προβλέπεται να γίνουν εργασίες συντήρησης της κεραμοσκεπής καθώς και  διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Ναού.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, φανερά ικανοποιημένος από την έγκριση των χρηματοδοτήσεων σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία, στήριξη και βοήθειά του στα έργα υποδομής που προγραμματίζονται, σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο Δήμο Αμαρίου και κατέληξε: «Η υλοποίηση των έργων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων».