Υπεγράφει η σύμβαση από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό

 

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «Ανάπλαση πλατείας, οδών και διαμόρφωση χώρου για την τοποθέτηση αγάλματος στην Τ.Κ. Πλατανίων του Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 195.000 €, προέβη τις προηγούμενες μέρες, παρουσία του αναδόχου, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025, περιλαμβάνει μια σειρά εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του οικισμού και παρακείμενων δημοτικών οδών, καθώς και εργασίες για την κατάλληλη διαμόρφωση βάθρου με σκοπό την τοποθέτηση αγάλματος του αείμνηστου δασκάλου της Κρητικής μουσικής Λεωνίδα Κλάδου, με καταγωγή από τα Πλατάνια Αμαρίου.

Στη μελέτη του έργου ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, εργασίες καθαίρεσης του υφιστάμενου ασφαλτικού υλικού για τη διαμόρφωση κατάλληλων κλίσεων, η πλακόστρωση της πλατείας, εργασίες οριοθέτησης της κεντρικής οδού με την κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου, η κατασκευή νέων και η επέκταση υφιστάμενων λιθοδομών, καθώς και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στον οικισμό Πλατάνια. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 195.000 €, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και περιλαμβάνει σειρά εργασιών για τη συνολική ανάπλαση του χώρου, σημαντικές παρεμβάσεις στη παρακείμενη δημοτική οδοποιία, καθώς και τη δημιουργία και τοποθέτηση αγάλματος του αείμνηστου, με καταγωγή από τα Πλατάνια, λυράρη – δασκάλου της Κρητικής μουσικής Λεωνίδα Κλάδου. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025. Τέλος, παρόμοιες παρεμβάσεις δημιουργίας σύγχρονων χώρων αναψυχής έχουν δρομολογηθεί και στις Δημοτικές Κοινότητες Πλατάνου και Άνω Μέρους».