Το Σάββατο 4 Μαΐου στην Τ.Κ. Λοχριάς πραγματοποιήθηκαν  οι εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για την 75η  επέτειο του Ολοκαυτώματος της Λοχριάς στις 4 Μαΐου 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λοχριάς.

Στο Μνημείο Πεσόντων τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, ακολούθησε εκφώνηση πανηγυρικού από τον Πολιτικό Μηχανικό  κ. Ορέστη Κρυοβρυσανάκη, Προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή,  ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός,  ο Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνου κ. Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Παρασύρης, οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Μίνως Αλεφαντινός και Μυλοποτάμου κ. Μιχάλης Σαρρής, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. – Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμαρίου, εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.