Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Διευθυντή, Σχεδιασμού Έργων Υποδομής και Διαχείρισης Τεχνικών Έργων, του Υπουργείου Υποδομών κ. Αντώνιο Κοτσώνη.

Ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε τον Υφυπουργό και τον Δήμαρχο  για την πορεία των έργων, του φράγματος του Πλατύ και του φράγματος Ελενών – Γερακαρίου. Όπως είναι ήδη γνωστό η μελέτη του φράγματος του Πλατύ έχει ολοκληρωθεί ενώ για τη μελέτη του φράγματος Ελενών – Γερακαρίου έχει δεσμευτεί από το Μάρτιο του 2018 το ποσό των 2.000.000,00 ευρώ. Μετά από αίτημα του Δημάρχου και πριν την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του φράγματος Ελενών – Γερακαρίου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση  των δημοτών, από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών που θα επισκεφθούν το Δήμο Αμαρίου τον επόμενο μήνα.

Κατά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος έθεσε σε προτεραιότητα την άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της κατασκευής του Αμαριώτικου δρόμου. Ζήτησε δε τη χρηματοδότηση έργων για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο Αμαρίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υφυπουργό & Βουλευτή Ρεθύμνου την προώθηση αιτημάτων του Δήμου και προς τα άλλα Υπουργεία. Ο Υφυπουργός που είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή,  δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη λύση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Αμαρίου.