Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Αμαρίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή, εξέφρασε κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης με το νέο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου κ. Ιωάννη Παπαδομιχελάκη ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Όπως επισημάνθηκε από τη πλευρά του Δημάρχου, πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου, καθώς το υπάρχων προσωπικό δεν επαρκεί για την εμφανή και συνεχή αστυνόμευση της περιοχής που είναι και ο κύριος παράγοντας πρόληψης παραβατικών συμπεριφορών και ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών.

Παράλληλα, ο κ. Μουρτζανός έθιξε ζητήματα που έχουν θορυβήσει το τελευταίο διάστημα την τοπική κοινωνία του Δήμου Αμαρίου και έγκεινται στην καταγεγραμμένη αύξηση κλοπών σε σειρά θρησκευτικών χώρων και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και σε καταπατήσεις ιδιωτικής περιουσίας, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Με τη σειρά του, ο κ. Παπαδομιχελάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για θέματα που αφορούν την αστυνόμευση της περιοχής δείχνοντας παράλληλα να γνωρίζει καλά τα παραπάνω ζητήματα που έχουν ανακύψει. Τέλος, ο ίδιος διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευρά της Αστυνομίας να περιοριστούν και αν είναι δυνατόν να εξαλειφθούν παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές στο μέλλον.