Παντελής Μουρτζανός: «προχωράμε το σχεδιασμό μας σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς»

Η αναγκαιότητα να μην επικρατήσει εφησυχασμός στους πολίτες και να τηρηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας που προβλέπονται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν το μήνυμα που προκρίθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρίου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αγία Φωτεινή με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων  έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανού, συζητήθηκαν αναλυτικά σειρά μέτρων πυροπροστασίας, η ετοιμότητα αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς, καθώς παρεμβάσεις που υλοποιούνται ή αναμένεται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα συμβάλλοντας μέσα από καθαρισμούς δρόμων και αποψιλώσεις στην ενίσχυση της προσβασιμότητας σε δύσκολες και δύσβατες περιοχές του Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, παρά τους περιορισμένους πόρους του Δήμου σε σχέση την έκταση την οποία καλείται να διαχειριστεί, καθώς η πρόσφατη χρηματοδότηση του μέσα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ανέρχεται μόλις στα 31.000 €, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός υλοποιείται κανονικά, πάντοτε στο μέτρο του εφικτού και σε απόλυτη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου κ. Παντελή Μουρτζανού, ο Δήμος Αμαρίου, στο πλαίσιο των προσκλήσεων του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την Πολιτική Προστασία, ενδεχόμενη έγκριση της οποίας θα ενισχύσει σημαντικά τον υφιστάμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Δήμου, με νέα οχήματα πυρόσβεσης, δεξαμενές ανεφοδιασμού και ένα σύγχρονο πυροφυλάκιο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ρεθύμνου, κ. Λάμπρος Κίτσιος , ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, κ. Θεοδόσιος Χασάπης, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγ. Φωτεινής, κ. Μιχάλης Τζωρτζινάκης, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου, κ. Γεώργιος Σταυριανάκης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ρεθύμνου, κ. Νικόλαος Βότσογλου, καθώς και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαριτάκη – Μανουσάκη Ζηνοβία. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν ο κ. Νικόλαος Μαρκουτσάκης ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, ο κ. Γεώργιος Κακλαμάνος, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Μιχάλης Τζανουδάκης ως εκπρόσωπος του Ορειβατικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και σειρά υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Αμαρίου.