Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Αμαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου ο οποίος, στη συνέχεια, απήγγειλε τον όρκο επί του Ιερού Ευαγγελίου. Τον όρκο επανέλαβαν ως είθισται  ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων.  Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρίου, κ. Νίκος Μαρκίδης αντί όρκου, έκανε δήλωση.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, στον σύντομο χαιρετισμό του, αμέσως μετά την τελετή, περιέγραψε συνοπτικά τις προτεραιότητες της δημοτικής περιόδου που ξεκινά, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Η μεγάλη αυτή  νίκη της παράταξης μας «ΑΜΑΡΙ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», πρωτόγνωρη για το δήμο μας, δεν επιτρέπει αλαζονικές συμπεριφορές σε κανένα από μας. Ζητώ από τους συνεργάτες μου να παραμείνουμε σεμνοί και ταπεινοί και πάνω απ’ όλα εργατικοί όπως μέχρι σήμερα και να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη, εντείνοντας  τις προσπάθειες μας, για να δώσουμε στο δήμο  μας αυτό που πραγματικά αξίζει.  Η ευθύνη είναι μεγάλη, έχουμε όμως μάθει  στα δύσκολα, έχουμε δείξει δείγματα γραφής, μας εμπιστεύεστε και θα τα καταφέρουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, με την συνεργασία όλων των δημοτών θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης μας που δεν είναι άλλες από την Ανιδιοτέλεια,  Αξιοκρατία, Διαφάνεια,  Νομιμότητα,  χρηστή οικονομική διαχείριση, σεβόμενοι πάνω απ’ όλα  και το τελευταίο ευρώ του δημόσιου χρήματος. Θα συνεχίσουμε να  εργαζόμαστε με υπευθυνότητα,   σοβαρότητα, και ρεαλισμό, καθώς  έχουμε  όραμα, έχουμε Σχέδιο, έχουμε πάνω απ’ όλα  πρόγραμμα, που σας παρουσιάσαμε την προεκλογική περίοδο και το οποίο εγκρίνατε με την ψήφο σας και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε υποδομές και να  λύνουμε χρόνια προβλήματα σε όλους τους οικισμούς του δήμου μας χωρίς διακρίσεις πάντα με γνώμονα  το γενικό και όχι το προσωπικό και ατομικό συμφέρον».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο που παρέστη και τέλεσε μαζί με τους σεβαστούς πατέρες την τελετή Ορκωμοσίας, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον πρώην  Υπουργό Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ξανθό, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστησαν στην ορκωμοσία, για τις ευχές και διαβεβαιώσεις τους  για προώθηση και επίλυση των θεμάτων του Αμαρίου, τον  Βουλευτή Χανίων, πρώην Αναπλ. Υπουργό Υγείας  και πρώην Δήμαρχο Σφακίων κ. Παύλο Πολάκη που τίμησε με την παρουσία του την Τελετή Ορκωμοσίας καθώς και για την έμπρακτη στήριξη  και καθοριστική παρέμβαση του ώστε το Αμάρι να χρηματοδοτηθεί με δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες ευρώ  για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες του περασμένου Φεβρουαρίου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαίρη Λιονή, τους δημάρχους της Π. Ε.  Ρεθύμνου για την άψογη συνεργασία, τα μέλη του απερχόμενου  δημοτικού συμβουλίου,  τους εργαζόμενους του Δήμου, τους συνεργάτες του, τους Δημότες καθώς και την οικογένειά του για την αμέριστη στήριξη τους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε ότι:

Ο Συντονισμός, η Συνεργασία, η Συνέργεια, η Συναπόφαση, η Συνέχεια και η Συνέπεια, είναι τα έξι «ΣΥΝ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με τα οποία θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή την επόμενη δημοτική περίοδο.

Τέλος, επεσήμανε: «Κλείνω με αυτό  που έλεγα και ζητούσα επιμόνως από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά, γιατί μόνο με ενότητα και συλλογικότητα θα πάμε  μπροστά. Στο Αμάρι είμαστε λίγοι, δεν περισσεύει κανείς. Αυτό ζητώ και τώρα. Κοιτάμε λοιπόν μόνο μπροστά».

Στην Τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, ο  Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου, Περιφερειακοί και  Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι λοιπών Αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.