Στην υπηρεσία των Δημοτών τίθεται επισήμως το ολοκαίνουργιο τελευταίας τεχνολογίας τριαξονικό φορτηγό όχημα του Δήμου Αμαρίου, καθώς μετά τις απαραίτητες διαδικασίες ταξινόμησης τη Δευτέρα το πρωί ολοκληρώθηκε και τυπικά η παραλαβή του, παρουσία του Δημάρχου Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανού.

Το υψηλών προδιαγραφών φορτηγό, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 215.000,00 €, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες παρέμβασης της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Καθαριότητας του Δήμου στην κατεύθυνση τόσο της αποκομιδής απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών και μεταφοράς υλικών από προϊόντα εκσκαφών, όσο και στη γενικότερη εκτέλεση χωματουργικών έργων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, πρόκειται για πετρελαιοκίνητο φορτηγό όχημα μάρκας Mercedes-Benz Arocs, με κινητήρα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 6 obd d, 455 ίππων, με κίνηση στους δύο οπίσθιους άξονες και τέσσερα επεκτεινόμενα ποδαρικά στήριξης, υδραυλικά πτυσσόμενα, για την καλύτερη και ασφαλέστερη ευστάθειά του. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό, αυτοματοποιημένο και διαθέτει δεκαέξι (16) ταχύτητες εμπροσθοπορείας και τέσσερις (4) οπισθοπορείας, συγχρονισμένων στο κιβώτιο ταχυτήτων (και είναι εξοπλισμένο με δυναμολήπτη (ΡΤΟ)). Το φορτηγό όχημα φέρει ανατρεπόμενη μεταλλική κιβωτάμαξα (καρότσα) κατάλληλη για τη μεταφορά αδρανών υλικών, προϊόντων εκσκαφής, ογκωδών αντικειμένων, απορριμμάτων κ.α. Μεταξύ της καμπίνας οδήγησης και της ανατρεπόμενης κιβωτάμαξας έχει εγκατασταθεί ένας καινούργιος υδραυλικός γερανός του Ιταλικού οίκου Fassi Gru S.p.A. πέντε υδραυλικών προεκτάσεων με δυνατότητα μέγιστης οριζόντιας έκτασης σε μήκος έως δεκαέξι μέτρων υπό φορτίο, εξοπλισμένος με υδραυλική αρπάγη τύπου πολύποδα πέντε οδόντων του Ιταλικού οίκου Idrobenne χωριτικότητας 100 lt. με το χειρισμό τους να γίνεται και με ασύρματη λειτουργία.

Μετά το πέρας της διαδικασίας παραλαβής ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς ένα υπερσύγχρονο τριαξονικό φορτηγό όχημα με γερανό και αρπάγη προστίθεται σήμερα, μετά και την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών, στο στόλο οχημάτων και μηχανημάτων έργου που διαθέτει ο Δήμος μας. Υπενθυμίζω ότι από το 2018 μέχρι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση ενός συνολικού σχεδιασμού για την ενίσχυση, την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του μηχανοκίνητου δυναμικού του Δήμου μας. Ως αποτέλεσμα αυτού του σχεδιασμού έχουμε ήδη δημοπρατήσει και προχωρήσει στην παραλαβή εννέα (9) καινούργιων οχημάτων και μηχανήματων έργου και πιο συγκεκριμένα, ενός απορριμματοφόρου οχήματος, ενός φορτωτή-εκσκαφέα, ενός γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ), ενός ερπυστριοφόρου εκσκαφέα, δύο επιβατικών αγροτικών οχημάτων, ενός διαμορφωτή/ισοπεδωτή γαιών (grader), ενός επιβατικού οχήματος και σήμερα ενός τριαξονικού φορτηγού. Ως Δημοτική Αρχή, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό μέσο, υλοποιούμε βήμα-βήμα το σχεδιασμό μας ο οποίος αναμένεται να αποδώσει μακροπρόθεσμα πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη προς τους Δημότες μας».