Την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός υπέγραψε  σύμβαση προϋπολογισμού 240.000,00 € που αφορά την προμήθεια Διαμορφωτή Γαιών (grader) στο  Δήμο Αμαρίου.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα έργου θα είναι καινούριο, αρθρωτού τύπου (σπαστό), με λεπίδα διαμορφώσεως, εμπρόσθια λεπίδα προώθησης και αναμοχλευτή, εργοστασίου Hidromek – μοντέλο MG230-5 και νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που ικανοποιεί όλες τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η σκοπιμότητα της εν λόγω προμήθειας είναι πρωταρχικά η πρόληψη και εν συνεχεία η αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Η προμήθεια χρηματοδοτείται με το ποσό των 240.000,00 ευρώ, από το «Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης ζημιών και Καταστροφών από Θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ Βαθμού της Χώρας» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου σε δήλωσή του ανέφερε: «Είμαστε ένας κατ’ εξοχήν αγροτοκτηνοτροφικός Δήμος με τεράστιο αγροτικό δίκτυο. Η προμήθεια του καινούριου, τελευταίας τεχνολογίας grader θα βοηθήσει την Τεχνική Υπηρεσία στην άμεση παρέμβαση αποκατάστασης των ζημιών αλλά και στη βελτίωση – συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου. Συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τον Δήμο μας με υπερσύγχρονα οχήματα και μηχανήματα έργου ώστε να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικότερα τα προβλήματα καθημερινότητας των δημοτών και να εργάζονται με περισσότερη ασφάλεια οι οδηγοί και οι χειριστές μας».