Το έργο εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό ολικής ανακατασκευής

Στην υπογραφή σύμβαση έργου που αφορά τη πρώτη φάση μιας σειράς παρεμβάσεων ανακατασκευής, συντήρησης και εκσυγχρονισμού στις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις του δημοτικού γηπέδου του Δήμου Αμαρίου στο Φουρφουρά, προέβη, παρουσία του αναδόχου, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Διαμορφώσεις – κατασκευές – συντηρήσεις υποδομών σε κοινόχρηστους & αθλητικούς χώρους, Υποέργο 6 Ανακαίνιση κτιριακών υποδομών, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και κατασκευή νέας περίφραξης στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Κ. Φουρφουρά Δήμου Αμαρίου», συνολικού προϋπολογισμού 200.000 , χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ002 με Κ.Α. 2014ΕΠ00200007 2020ΕΠ00200036 της Περιφέρειας Κρήτης και αφορά σημαντικές εργασίες ανακαίνισης, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αλλαγές στη διαρρύθμιση του ισόγειου κτιρίου, διαμόρφωση του άμεσου περιβάλλοντα χώρου, τοποθέτηση νέας περίφραξης περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, καθώς και τη τοποθέτηση καθισμάτων στις υφιστάμενες κερκίδες του γηπέδου.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία εισέρχεται και η δεύτερη φάση παρεμβάσεων στο δημοτικό γήπεδο Αμαρίου στην οποία προβλέπεται η τοποθέτηση καινούριου συνθετικού χλοοτάπητα, η κατασκευή – τοποθέτηση τάπητα στίβου (ταρτάν) και εστιών ποδοσφαίρου, καθώς και η κατασκευή τεχνικού έργου απορροής των όμβριων υδάτων.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι το τρέχων χρονικό διάστημα λαμβάνει χώρα και η κατασκευή τεσσάρων γηπέδων 5×5 σε Κοινότητες του Δήμου, ενώ στο τελικό στάδιο εισέρχονται και οι μελέτες για αναβάθμιση και δημιουργία αθλητικών χώρων και ψυχαγωγίας στους οικισμούς Βισταγή και Μεσονήσια, καθώς και κατασκευή και ανακατασκευή επτά νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίριση στους οικισμούς Γερακάρι, Μέρωνα, Γέννα, Νευς Αμάρι, Πατσό, Πλάτανο, και Φουρφουρά.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός, δήλωσε τα εξής:

«Υλοποιώντας έναν ευρύτερο σχεδιασμό, ο οποίος στοχεύει στο να έρθουν οι συνδημότες μας και ιδιαίτερα οι νέες γενιές πιο κοντά σε κάθε μορφή άθλησης, προχωράμε σταδιακά στην κατασκευή νέων αθλητικών δομών, καθώς και στην υλοποίηση σημαντικών και αναγκαίων εργασιών συνολικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας. Με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, ξεκινά άμεσα η πρώτη φάση παρεμβάσεων στο δημοτικό μας γήπεδο, ενώ σύντομα έπεται και συνέχεια. Με την ολοκλήρωση και μιας δεύτερης φάσης παρεμβάσεων ο Δήμος μας αναμένεται να αποκτήσει ένα σύγχρονο, ασφαλές και πλήρως λειτουργικό δημοτικό γήπεδο. Υπενθυμίζω παράλληλα, πως ήδη κατασκευάζονται 4 γήπεδα 5x5 στις Κοινότητες Αποστόλων, Μέρωνα, Πλατάνου και Φουρφουρά. Επιπρόσθετα, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο προς δημοπράτηση εννέα ακόμα αθλητικών εγκαταστάσεων στους οικισμούς Γερακάρι, Μέρωνα, Βισταγή, Γέννα, Νευς Αμάρι Πατσό, Πλάτανο και Φουρφουρά».