Συμβάσεις τριών νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.090.000,00 €, υπεγράφησαν τις προηγούμενες ημέρες από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό. Πιο συγκεκριμένα, οι συμβάσεις αφορούν τα παρακάτω έργα:

  1. «Αποκατάσταση βατότητας Δημοτικού Οδικού Δικτύου στις Κοινότητες Πετροχωρίου, Λαμπιωτών και Μοναστηρακίου», προϋπολογισμού 800.000,00 € και φυσικό αντικείμενο την κατασκευή τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, τάφρου από οπλισμένο σκυρόδεμα και την ασφαλτόστρωση της Δημοτικής οδού Πετροχώρι – Λαμπιώτες – Μοναστηράκι. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης.
  2. «Ανάπλαση δρόμων σε Κοινότητες του Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 200.000,00 € και φυσικό αντικείμενο την κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου σε Δημοτικές οδούς εντός των οικισμών Βισταγής και Μέρωνα. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και θα εκτελεστεί μετά το πέρας των εργασιών στα συγκεκριμένα τμήματα, που περιλαμβάνονται στο έργο «Αντικατάσταση και επέκταση δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Βισταγή, Βρύσες, Μέρωνας, Μοναστηράκι, Νίθαυρη και Οψιγιάς του Δήμου Αμαρίου», του οποίου η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.
  3. «Κατασκευή τεχνικών έργων και συντήρηση χώρων νεκροταφείων Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 90.000,00 € και φυσικό αντικείμενο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κοιμητηρίων των οικισμών: Άνω Μέρος, Άρδακτος, Βολεώνες, Γερακάρι, Μέρωνας, Νίθαυρη, Πετροχώρι, Πλατάνια και Φουρφουράς. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ιδίους πόρους.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου σε δήλωσή του ανέφερε: «Όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, μέσα στις προτεραιότητές μας είναι και οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο, καθώς και οι αναπλάσεις στους οικισμούς μας. Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν ήδη εκτελεστεί στις Κοινότητες Αποστόλων, Παντάνασσας και Πατσού. Επίσης, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για εργασίες συντήρησης Κοιμητηρίων, ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Κανονισμός Κοιμητηρίων του Δήμου Αμαρίου, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου. Τέλος, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξή του με τη χρηματοδότηση έργων υποδομής στη περιοχή μας και την άμεση ανταπόκρισή του σε όλα μας τα αιτήματα».