Θερμή υποδοχή σε περισσότερους από 200 ομογενείς που φιλοξενούνται στην Κρήτη, στο πλαίσιο εκδρομής που διοργάνωσε η Παγκρητική Ένωση Αμερική, επιφύλαξε ο Δήμος Αμαρίου στο Μέρωνα.

Με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, οι επισκέπτες είχαν τη ευκαιρία να μυηθούν, μέσα από βιωματικές εμπειρίες, σε ήθη και έθιμα του τόπου, γνωρίζοντας την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής. Καντάδες, παραδοσιακά κεράσματα, ιστορικές αναδρομές, γαστρονομία και φυσικά παραδοσιακοί χοροί υπό την ήχο της κρητικής λίρας αποτέλεσαν ένα δείγμα της ξακουστής Αμαριώτικης φιλοξενίας.

Όπως υπογράμμισε στο καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός: «Το που θα βρεθεί κανείς στην ζωή του δεν μπορεί εκ των προτέρων να το ξέρει. Είναι όμως επιλογή του καθενός να πορεύεται έχοντας μέσα στην καρδία και στην ψυχή του την αγάπη για την Πατρίδα του. Αυτός είναι και ο λόγος που ως Δημοτική Αρχή αποδεχτήκαμε με χαρά τη συμμετοχή του Δήμου μας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκδρομής που υλοποιεί η Παγκρητική Ένωση Αμερικής στην Κρήτη».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «Δεν μπορεί κανείς να νιώσει ολοκληρωμένος ως άνθρωπος αν απαρνηθεί τους προγόνους του, αν δεν γνωρίσει τις παραδόσεις της οικογένειας του, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου καταγωγής του και φυσικά τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν οι γονείς και παππούδες του».

Ο κ. Μουρτζανός απευθυνόμενος τόσο στον αμαριώτικης καταγωγής Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Ιάκωβο Μπούτζουκα, όσο και σε όλους τους προσκεκλημένους εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι ίδιοι θα συνεχίσουν να αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Κρήτης στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, κάνοντας γνωστές σε όλο τον κόσμο έννοιες μοναδικές, άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιδιοσυγκρασία του τόπου μας, όπως η ντομπροσύνη, το φιλότιμο, η ειλικρινής φιλία, τα έντονα συναισθήματά και η φιλοξενία.

Τέλος, ο κ. Μπούτζουκας ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για την υποδοχή και τη φιλοξενία, αποδίδοντας του τιμητική πλακέτα για την διαχρονική προσφορά του στην ομογένεια και στο έργο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής.