Μια αθλητική γιορτή αφιερωμένη στο σπουδαίο Αμαριώτη αθλητή Μιχάλη Μαράκη

 

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και αθλητών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκαν στο Φουρφουρά τα 13α ΜΑΡΑΚΕΙΑ προς τιμή του σπουδαίου Αμαριώτη αθλητή δισκοβολίας και μετέπειτα προπονητή Μιχάλη Μαράκη.

Έπειτα από απουσία δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας και μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, το Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Αμαρίου, το οποίο φέρει την ονομασία του αείμνηστου Μιχάλη Μαράκη, φιλοξένησε σειρά αγώνων στίβου προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους χαμόγελα και στιγμές συγκίνησης.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από τον κ. Γεώργιο Λέκκα, ενώ ξεχωριστές στιγμές στην εκδήλωση προσέφερε ο σχολιασμός των αγώνων από τον έμπειρο εκφωνητή αθλητικών διοργανώσεων κ. Βαγγέλη Στούπη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες εντάσσονται στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρίου για το φετινό καλοκαίρι και υλοποιήθηκαν, όπως κάθε φορά, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Ψηλορείτη και τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Αρκάδι σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της κουλτούρας της ευγενούς άμιλλας και της ενθάρρυνσης της ενασχόλησης μικρών και μεγάλων με τον αθλητισμό.

Τα θερμά συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν, αλλά και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως: «οι αξίες που συνόδευαν τον Μιχάλη Μαράκη, αλλά και η σεμνότητα και το ήθος που τον χαρακτήριζαν ως αθλητή, αλλά κυρίως ως άνθρωπο, καθιστούν όσα αντιπροσώπευε και μετουσίωνε, ως ένα υγιές πρότυπο για όλα τα νέα παιδιά που ασχολούνται ενεργά ή σκέφτονται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Σήμερα λοιπόν, είμαι διπλά χαρούμενος. Πρώτον, γιατί τιμούμε την μνήμη του Μιχάλη Μαράκη, εδώ στο Φουρφουρά, τον τόπο που ανδρώθηκε, αγάπησε, αγαπήθηκε και προσέφερε πάρα πολλά, ιδιαίτερα στον αθλητισμό.  Κυρίως όμως, γιατί είμαι σίγουρος ότι από εκεί ψηλά που βρίσκεται, είναι και ο ίδιος χαρούμενος, βλέποντας πως η παρακαταθήκη και η υστεροφημία του, συνεχίζει να φέρνει, μέσα από ένα αθλητικό γεγονός που φέρει το όνομα του, μικρούς και μεγάλους δίπλα στον αθλητισμό, στις αξίες και στα ιδανικά που ο ίδιος πρέσβευε».

Παράλληλα, ο κ. Μουρτζανός σημείωσε ότι ο Δήμος Αμαρίου: «έχει εκτελέσει, εκτελεί και αναμένεται να εκτελέσει άμεσα έργα αναβάθμισης αθλητικών υποδομών που ξεπερνούν το 1.300.000 €, από τα οποία το ποσό των 600.000 €, δηλαδή περίπου το μισό ποσό, αφορά αποκλειστικά την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου «Μιχάλης Μαράκης».

 

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των κυπέλλων, μεταλλίων και τιμητικών διπλωμάτων στους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν.

Ακολουθούν οι πρώτοι σε κάθε αγώνισμα:

 

Μπαλάκι κοριτσιών

1η  Παυλίνα Κουρκουλού

2η  Μαρία Γαβαλάκη

3η  Νίκη Αντωνομανωλάκη

 

Μπαλάκι αγοριών:

1ος  Μάριος Δεληδάκης

2ος  Ανδρέας Παγκράτης

3ος  Στέφανος Γαβαλάκης

 

Δρόμος 50 μ. κοριτσιών εντός σταδίου:

1η  Μαρία Αρχιμανδρίτη

2η  Βαρβάρα Γιακουμάκη

3η  Καδιανή Διαμαντάκη

 

Δρόμος 50 μ. αγοριών εντός σταδίου:

1ος  Μιχαήλ Μαράκης

2ος  Περικλής Ζαμπετάκης

3ος  Μιχαήλ Μουρτζανός

 

Δρόμος 1500 μ. κοριτσιών

1η  Ιφιγένεια Περακάκη

2η  Αγγελική Διαμαντάκη

 

Δρόμος 1500 μ. αγοριών:

1ος  Μιχαήλ Χατζημαρκάκης

2ος  Γεώργιος Πίτσης

 

Δρόμος 3500 μ. γυναικών:

1η   Αλεξάνδρα Βραβορίτη

2η  Σαμπρίνα Κολλέ

3η  Αφροδίτη Λαμπρινού

 

Δρόμος 3500 μ. ανδρών:

1ος  Εμμανουήλ Σηφάκης

2ος  Θωμάς Παπαδάκης

3ος  Γαβριήλ Συριανόγλου

 

Κρητικό Βόλι ανδρών:

1ος  Ιωάννης Βασιλόπουλος

2ος  Κώστας Μαράκης

3ος  Γεώργιος Μαρινάκης