«Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί μια δύσκολη, αλλά συνάμα γεμάτη και παραγωγική χρονιά, συνεχίζοντας μια παράδοση που καθιερώσαμε μαζί τα τελευταία χρόνια, οφείλουμε να αναλογιστούμε με προσοχή και να εκτιμήσουμε όλα όσα με αγώνα διεκδικήσαμε και πετύχαμε το 2023 για το Δήμο μας.

Μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες για την τοπική αυτοδιοίκηση και δη για έναν μικρό και ορεινό Δήμο με πολλές ιδιαιτερότητες, όπως ο δικός μας, με μεθοδική δουλειά, συνεχείς διεκδικήσεις και αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είχαμε στη διάθεση μας, τα καταφέραμε και πάλι, υλοποιώντας με προσήλωση ένα πλούσιο και στοχευμένο τεχνικό πρόγραμμα 19.300.000 €  που βήμα – βήμα αποφέρει στο Αμάρι τις υποδομές που του αξίζουν και που οφείλουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας.

Τη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, τα μικρά και μεγάλα έργα που ολοκληρώθηκαν στο Δήμο μας αγγίζουν τα 2.840.000 €, ενώ παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας προχώρησε στην συμβασιοποίηση έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6.500.000 €. Αντίστοιχα, τα δημοπρατηθέντα έργα για το τρέχον έτος τα οποία αναμένεται άμεσα η συμβασιοποίηση τους προσεγγίζουν τα 2.700.000 €, ενώ είναι έτοιμες προς δημοπράτηση πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 €. Επιπρόσθετα, μέσα στο 2023 ο Δήμος κατάφερε να λάβει νέες χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 4.235.000 €, ενώ έχουν κατατεθεί νέα αιτήματα χρηματοδότησης για έργα 3.176.000 €.

Παράλληλα, εξελίξεις υπήρξαν και στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που υφίστανται ή σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στον Δήμο μας. Ξεκίνησε η κανονική λειτουργεία της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του Χ.Υ.Τ.Υ. Αμαρίου, ολοκληρώνεται η μελέτη των κτηριακών εγκαταστάσεων της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων και είναι έτοιμη προς υπογραφή η σύμβαση για τα εναπομείναντα τμήματα στο κομμάτι του αμαριώτικου δρόμου στο τμήμα Ρέθυμνο – Φράγμα Ποταμών. Σε ότι αφορά το Φράγμα του Πλατύ, ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες προέγκρισης των δανείων από τα τεχνικά κλιμάκια των ευρωπαϊκών τραπεζών και αναμένεται η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και τη δημοπράτηση του έργου. Ενώ, έτοιμη προς δημοπράτηση είναι και η οριστική μελέτη για την κατασκευή των δύο λιμνοδεξαμενών στην ευρύτερη περιοχή Ελενών – Γερακαρίου. Επιπρόσθετα, η τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε ότι αφορά την κατασκευή του υβριδικού υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο Φράγμα Ποταμών, μας φέρνει αναπόφευκτα ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου.

Φυσικά το 2023 υπήρξε και μια εκλογική χρονιά. Η ισχυρή εντολή των Αμαριωτών αποτελεί για εμάς ύψιστη τιμή και ταυτόχρονα μέγιστη ευθύνη. Είμαι ειλικρινά ευγνώμων προς όλους. Η εμπιστοσύνη σας, αποτελεί ηθική μας υποχρέωση να προχωρήσουμε μπροστά. Να συνεχίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, με ταχύτερο βηματισμό, ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Οι Άγιες αυτές μέρες τυγχάνει φέτος να συμπίπτουν με την έναρξη μιας νέας δημοτικής θητείας. Εύχομαι λοιπόν η έλευση του 2024 να σηματοδοτήσει ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο για όλους μας. Η νέα χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας να είναι ακόμα πιο δημιουργική και παραγωγική για τον τόπο μας. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία αγάπη, ευημερία και οικογενειακή ευτυχία».