Ο Γαλάτιος Μοσχονάς εκ νέου πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αμαρίου

 

Ο κ. Γαλάτιος Μοσχονάς αναδείχθηκε για τέταρτη συνεχόμενη θητεία πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου με μυστική ψηφοφορία σε ειδική, δια ζώσης συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρίου στην Αγία Φωτεινή.

Ο κ. Μοσχονάς, προτάθηκε εκ νέου από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση που έγινε δεκτή από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας. Αντίστοιχα, στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχτηκε  ο κ. Ζαχαρίας Ζαχαριουδάκης που προτάθηκε από τη μειοψηφία, ενώ στη θέση του γραμματέα εκλέχθηκε η κα. Ζηνοβία Χαριτάκη – Μανουσάκη, η οποία προτάθηκε από την πλειοψηφία.

Τη συγκρότηση του νέου προεδρείου ακολούθησε η εκλογή των νέων μελών της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αμαρίου, η θητεία των οποίων ξεκίνα την 9η Ιανουαρίου 2022 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας ανέδειξαν τους κάτωθι:

Τακτικά μέλη:

  1. Γεώργιος Σταθωράκης
  2. Κυριακή Τρουλλινού
  3. Μενέλαος Φραγκιουδάκης
  4. Χαρίτος Χριστοδουλάκης

Αναπληρωματικά μέλη:

  1. Ασημένια Ιερωνυμάκη
  2. Κωνσταντίνος Πατένας
  3. Γεώργιος Μουρτζανός
  4. Κωνσταντίνος Κουτελιδάκης

Επίσης, στην οικονομική επιτροπή θα μετέχουν οι δύο αντιδήμαρχοι κ. Παύλος Κουρκουλός και κ. Μανώλης Ψαρουδάκης, οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη από το Δήμαρχο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, ενώ ο ίδιος παραμένει ως πρόεδρος αυτής.

Αφού συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, εκφράζοντας την πίστη του για μια ακόμα παραγωγική θητεία με γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία του τόπου.