Υπεγράφει η σύμβαση από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από πηγή Γομαρά προς τον οικισμό Αγία Παρασκευή Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 157.200 €, προέβη, παρουσία του αναδόχου, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Φυσικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η αντικατάσταση τμήματος του υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού ύδρευσης, συνολικού μήκους 2.400 μ., από την πηγή «Γομαρά» έως σημείο προς τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής.

Το έργο το οποίο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από πόρους του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω της μείωσης σημαντικών διαρροών στο δίκτυο οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή, ανά διαστήματα, της μεταφοράς πόσιμου ύδατος από την πηγή προς τον οικισμό.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αντικατάσταση του παλαιού τμήματος του υφιστάμενου αγωγού ύδρευσης από την πηγή Γομαρά προς την Αγία Παρασκευή έρχεται να επιλύσει, σε μεγάλο βαθμό, ένα χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή, ικανοποιώντας παράλληλα ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων. Η δυσκολία της εν λόγω παρέμβασης είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς το σύνολο των εργασιών που περιλαμβάνονται στη μελέτη θα πραγματοποιηθούν εκτός οδών, σε δύσβατες περιοχές και με χειρονακτικά μέσα. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τόσο τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, όσο και τον υφυπουργό Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την έγκριση της εν λόγω χρηματοδότησης. Με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση των υποδομών και κατ’ επέκταση τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας, αποδεικνύουμε καθημερινά, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, ότι αλλάζουμε τον τόπο μας με το σχεδιασμό και την υλοποίηση  σημαντικών έργων που είναι αναγκαία για την περιοχή μας».