Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδού στην Κοινότητα Γερακαρίου Δήμου Αμαρίου», προχώρησε τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Το έργο, προϋπολογισμού 160.000 €, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και αφορά τη βελτίωση βατότητας αγροτικής οδού που εκκινεί από την επαρχιακή οδό Γερακαρίου – Σπηλίου και οδηγεί εντός του οροπεδίου Γιούς Κάμπος.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αγροτική οδό που καταλήγει στον οικισμό Κισσός του Δήμου Αγίου Βασιλείου και σήμερα εξυπηρετεί ένα σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων και οχημάτων. Ενώ, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιείται, παράλληλα, τόσο από φυσιολάτρες, όσο και από περιπατητές.

Όπως αναφέρει, σε γραπτή του δήλωση, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός:

«Με την ολοκλήρωση του έργου και την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού που οδηγεί εντός του οροπεδίου Γιούς Κάμπος εξασφαλίζεται, πλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της ευρύτερης περιοχής. Η εν λόγω παρέμβαση, η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη, συνδέει το Δήμο μας με τον όμορο Δήμο Αγίου Βασιλείου και τον οικισμό Κισσός, εξυπηρετώντας ένα σημαντικό αριθμό επαγγελματιών παραγωγών και κατοίκων των δύο Δήμων, καθώς και επισκεπτών της περιοχής».