Με την με α.π. 23872/15.04.2020 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάχθηκε η πράξη με τίτλο «Αναβάθμιση και Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε οικισμούς του Δήμου Αμαρίου» προϋπολογισμού 600.000,00 € στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Η χρηματοδότηση αφορά δύο Υποέργα:

Α) Υποέργο  με τίτλο «Κατασκευή αθλητικών χώρων στους οικισμούς Γερακάρι, Γέννα, Μέρωνας, Νευς Αμάρι, Πατσός, Πλάτανος και Φουρφουράς του Δήμου Αμαρίου» προϋπολογισμού 357.208,00 €, με φυσικό αντικείμενο την κατασκευή και αναβάθμιση επτά γηπέδων μπάσκετ-βόλεϊ στους οικισμούς Γερακάρι, Γέννα, Νευς Αμάρι, Πατσός, Πλάτανος, Μέρωνας και Φουρφουράς.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Αμαρίου  προχωράει στην κατασκευή γηπέδων μπάσκετ – βόλεϊ διάστασης 15×28 μ. στους παρακάτω οικισμούς:

  • στο Γερακάρι, σε κατάλληλο Δημοτικό χώρο όπου υπήρχε κατά το παρελθόν γήπεδο μπάσκετ,
  • στη Γέννα, στον προαύλιο χώρο του «Γυμνασίου Συβρίτου»,
  • στο Νευς Αμάρι, σε Δημοτικό παλαιό αθλητικό χώρο,
  • στην Πατσό, στον περιβάλλοντα χώρο του ανενεργού σήμερα Δημοτικού Σχολείου
  • στον Πλάτανο στον περιβάλλοντα χώρο του ξενώνα Πλατάνου,
  • στο Μέρωνα, στον περιβάλλοντα χώρο του ανενεργού σήμερα Δημοτικού Σχολείου και
  • στο Φουρφουρά, στον προαύλιο χώρο του «Γυμνασίου – Λυκείου Φουρφουρά»

Β) Υποέργο με τίτλο «Αναβάθμιση Δημοτικού γηπέδου Φουρφουρά Δήμου Αμαρίου» προϋπολογισμού 242.792,00 €, με φυσικό αντικείμενο i) την αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα με τελευταίας γενιάς, ii) την προμήθεια, μεταφορά και κατασκευή-τοποθέτηση τάπητα στίβου με σκοπό τη δημιουργία δρόμου ταχύτητας 80 μ. ο οποίος θα αποτελείται από  τέσσερις διάδρομους (κουλουάρ), ενώ ένας διάδρομος εξ αυτών θα συνεχίζει περιμετρικά του γηπέδου και iii) τη προμήθεια μεταφορά και τοποθέτηση δύο εστιών ποδοσφαίρου Ολυμπιακού τύπου, στο υπαίθριο Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Μιχαήλ Μαράκης» της Κοινότητας Φουρφουρά του Δήμου Αμαρίου.

 Ακολουθεί δήλωση του Δημάρχου Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανού:

            «Σήμερα πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα στο σχεδιασμό του Δήμου μας για την ενίσχυση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την πρόταση χρηματοδότησης συνολικού ύψους 600.000 ευρώ που αφορά πρώτον την κατασκευή επτά νέων γηπέδων μπάσκετ- βόλεϊ και δεύτερον την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του Δημοτικού γηπέδου Φουρφουρά.

        Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την εξέλιξη αυτή και να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και τον Ρεθεμνιώτη Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ανταπόκριση και τη στήριξη τους στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Αμαρίου.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που συνεργάστηκαν άψογα για την ωρίμανση και ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

         Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε εντείνοντας τις προσπάθειές μας να βελτιώνουμε τις συνθήκες σε κάθε οικισμό του Δήμου Αμαρίου και να προσφέρουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας».