Την ικανοποίηση του για τη θετική ανταπόκριση της Πολιτείας στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Αμαρίου για ενεργοποίηση του Κέντρου Υγείας Αγ. Φωτεινής ως εμβολιαστικό κέντρο εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, από 1-3 Απριλίου θα αναπτυχθούν στην Κρήτη συνολικά 17 νέες εμβολιαστικές γραμμές εκ των οποίων οι 6 σε νέα Εμβολιαστικά Κέντρα και οι 11 σε υφιστάμενα Εμβολιαστικά Κέντρα. Σε αυτό το σχεδιασμό εντάσσεται και το Κέντρο Υγείας Αγ. Φωτεινής. 
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αμαρίου είχε καταθέσει επισήμως αίτημα ενεργοποίησης προς τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ζητώντας να ληφθούν ως κριτήρια στην απόφαση αυτή η ιδιαιτερότητα τόσο των γεωγραφικών, όσο και των δημογραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος, η απόφαση αυτή αναμένεται να διευκολύνει εμπράκτως την πρόσβαση του συνόλου των δημοτών στο υλοποιούμενο πρόγραμμα εμβολιασμού χωρίς αυτό να απαιτεί πλέον τη πολύωρη και επίπονη μεταφορά τους εκτός των ορίων του Δήμου μας.