Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

8ο Amari Green Festival | Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την αυθεντική Κρήτη

22/07/2023

8ο Amari Green Festival | Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την αυθεντική Κρήτη

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 24 Ιουλίου στην περιοχή της Σχολής Ασωμάτων και χωριά του Δήμου Αμαρίου

Στο Αμάρι Ρεθύμνου, στην καρδιά της Κρήτης διοργανώνεται και φέτος το 8ο Amari Green Festival. Η μεγάλη γιορτή της υπαίθρου, θα είναι και πάλι αφιερωμένη στον πολιτισμό, την παράδοση, τη γνώση και το περιβάλλον.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, εξορμήσεις στην αμαριώτικη φύση, γαστρονομικά δρώμενα, εκπαιδευτικές ημερίδες, εκθέσεις και μια σειρά άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, το Amari Green Festival αποτελεί και φέτος μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την αυθεντική Κρήτη.

Από τις 21 έως 24 Ιουλίου, μέσα από 30 και πλέον εκδηλώσεις και δρώμενα, επιστήμονες, καλλιτέχνες, μουσικοί, κάτοικοι των χωριών του Δήμου Αμαρίου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής θα χαρίσουν απλόχερα τη φιλοξενία, τη γνώση, το ταλέντο και την αγάπη τους σε επισκέπτες και συμμετέχοντες.

Το Amari Green Festival αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρίου και της Κοινωφελής του Επιχείρησης και υλοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου. Η διοργάνωση έχει επίσης την υποστήριξη του Δικτύου Δήμων του Ψηλορείτη «Ιδαίων», του Γεωπάρκου Ψηλορείτη και του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ.

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα του φεστιβάλ υπάρχει ελεύθερη είσοδος.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας:

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

08:00 – 11:00:  ΝΙΘΑΥΡΗ: Δεύτερη ανάβαση με ξενάγηση. Σας περιμένουμε στη Βρύση του χωριού για μια ανάβαση 4Χ4 σε υψόμετρο 700m στο σπήλαιο «Νοτική Τρύπα» Paul Faure. Ξενάγηση – φιλοξενία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

17:00 – 21:00: Αίθουσες Πολιτιστικών Συλλόγων: «Οι Αμαριώτισες ανοίγουν τις κασέλες τους» σε Αποδούλου, Νίθαυρη, Φουρφουρά, Πετροχώρι και συνεχίζεται η έκθεση στις Κουρούτες.

18:00 – 20:00: Περιβάλλον χώρος Θεάτρου Αποστόλων: «Εικαστικό δρώμενο εμπνευσμένο από τα εκθέματα του Γεωπάρκου Ψηλορείτη». Τα παιδιά οικειοποιούνται απολιθώματα ζώων και το φυσικό τοπίο, ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας. Επιμέλεια: Κατερίνα Γιαβρίδη, εικαστικός – εκπαιδευτικός.

18:30 – 19:30: Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων: Ομιλία με θέμα «Δυνατότητα καλλιέργειας υποτροπικών φυτών (αβοκάντο, μάνγκο κά) στο Αμάρι».  Ομιλητής: Δρ. Λιονάκης Σπύρος, καθηγητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ.

19:00 – 19:30: Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων: «Παρουσίαση σύγχρονων και καινοτόμων προϊόντων της Αμαριώτικης Γης». Αγροκτήματα Κρήτης – Μανωλιτσάκης ΑΕ.

19:30 – 20:15: Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων: Ομιλία με θέμα «Προοπτική εκτεταμένης καλλιέργειας χαρουπιάς στην περιοχή».  Ομιλητής: κος Κοπανάκης Ιωάννης, ιδρυτής εταιρείας «Αροδαμός», καλλιέργεια – επεξεργασία χαρουπιού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ.

20:15 – 21:00: Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων: Παρουσίαση του έργου «Ψηφιακές διαδρομές στο Αμάρι». Παρουσίαση: Γιώργος Μουρτζανός – Νίκος Νεβεσκιώτης.

21:30 – 00.30: Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με χορό «Η Κρήτη φιλοξενεί τις λύρες της Ελλάδας στο Αμάρι». Κάθε τόπος έχει τη δική του λύρα. Με το δικό της σχήµα, την κατασκευή, το κούρδισµα, την τεχνική παιξίµατος, το ξεχωριστό ρεπερτόριο. Είναι ένα υπέροχο ψηφιδωτό µε διαφορετικά πρόσωπα και εικόνες, αυτός ο κόσµος ο µικρός, ο µέγας, που λέει και ο Ελύτης, ο οποίος απλώνεται από τη Μακεδονία και τη Θράκη, ως το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη!!!

Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν χορευτικά συγκροτήματα από τις προαναφερόμενες περιοχές!!!

Μανώλης Μπουνταλάκης: λύρες Κρήτης – πολίτικη λύρα – λύρα Λακωνίας, Αλέξης Παρτινούδης: θρακιώτικη λύρα, Αλέξανδρος Παπουτσής: λύρα Δράμας, Στέλιος Γεωργιάδης: ποντιακή λύρα, Βαγγέλης Μαμαλάκης: κρητικό λαούτο – στεριανό λαούτο, Κώστας Κονταξάκης: κρητικό λαούτο, Στέλιος Κασαπάκης: ούτι, Μιχάλης Χανιωτάκης: Κανονάκι, Ευάγγελος Σωτηρόπουλος: γκάιντα, Γιώργος Γεωργίου: νταούλι – στειακό νταουλάκι – μπεντίρ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22/07/2023

Διοργανωτής

Δήμος Αμαρίου

Χώρος Διεξαγωγής

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ