Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

8ο Amari Green Festival | Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την αυθεντική Κρήτη

21/07/2023

8ο Amari Green Festival | Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την αυθεντική Κρήτη

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 24 Ιουλίου στην περιοχή της Σχολής Ασωμάτων και χωριά του Δήμου Αμαρίου

Στο Αμάρι Ρεθύμνου, στην καρδιά της Κρήτης διοργανώνεται και φέτος το 8ο Amari Green Festival. Η μεγάλη γιορτή της υπαίθρου, θα είναι και πάλι αφιερωμένη στον πολιτισμό, την παράδοση, τη γνώση και το περιβάλλον.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, εξορμήσεις στην αμαριώτικη φύση, γαστρονομικά δρώμενα, εκπαιδευτικές ημερίδες, εκθέσεις και μια σειρά άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, το Amari Green Festival αποτελεί και φέτος μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την αυθεντική Κρήτη.

Από τις 21 έως 24 Ιουλίου, μέσα από 30 και πλέον εκδηλώσεις και δρώμενα, επιστήμονες, καλλιτέχνες, μουσικοί, κάτοικοι των χωριών του Δήμου Αμαρίου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής θα χαρίσουν απλόχερα τη φιλοξενία, τη γνώση, το ταλέντο και την αγάπη τους σε επισκέπτες και συμμετέχοντες.

Το Amari Green Festival αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρίου και της Κοινωφελής του Επιχείρησης και υλοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου. Η διοργάνωση έχει επίσης την υποστήριξη του Δικτύου Δήμων του Ψηλορείτη «Ιδαίων», του Γεωπάρκου Ψηλορείτη και του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ.

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα του φεστιβάλ υπάρχει ελεύθερη είσοδος.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας:

 Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

8:00 – 11:00: Πεζοπορικές διαδρομές στη Φύση, τον Πολιτισμό και την Ιστορία μας – ΑΠΟΔΟΥΛΟΥ: ΠΡΩΤΗ πεζοπορική διαδρομή για Αποδούλου- Καλουφκάς – Άι Γιώργος Ξιφιφόρος. Συνάντηση στην πλατεία σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποδούλου.

17:00 – 18:00: Φαράγγι Πατσού – Εκκλησία Αγίου Αντωνίου: Ξενάγηση, σήμανση.

18:00 – 19:00: Οινοποιείο Κουρκουλού: Αμπελουργικός περίπατος. Γευσιγνωσία οίνου.

17:00 – 21:00: Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Κουρουτών: «Οι Κουρουτιανές ανοίγουν τις κασέλες τους».

19:00 – 21:00: Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων: «Γευστική Παράδοση: Από την τυροκόμηση στην απόλαυση». Τοπικοί παραγωγοί – τυροκόμοι τυροκομούν και κερνούν. Μυζηθρόπιτες και τυρόπιτες ακολουθούν. Από την παραγωγή στην κατανάλωση σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Νίθαυρης, Φουρφουρά, Πετροχωρίου, Παντάνασσας και Αποστόλων.

19:15 – 19:30: Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων: Παρουσίαση των ιστοσελίδων discoveramari.gr & game.discoveramari.gr του Δήμου Αμαρίου. Παρουσίαση: Γιώργος Μουρτζανός – Ειρηναίος Γερογιάννης.

19:30 – 20:00: Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων «Επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Αμάρι. Αλυσίδα αξίας των προϊόντων στον Ψηλορείτη». Εισηγητής: Μανιούδης Μανώλης, ΕΣΕΕ.

20:30 – 20:45: Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων:  Ομιλία με θέμα «Γεωλογικές μεταμορφώσεις στην Κρήτη και στην περιοχή». Εισηγητής: Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και μέλος του Συμβουλίου του προγράμματος του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO, πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΔΑΙΩΝ.

20:45 – 21:00: Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων «Τουρισμός εμπειρίας, η περίπτωση του Αμαρίου». Εισηγήτρια: Βίκυ Βαμιεδάκη, δημοσιογράφος.

21:15 – 22:30 Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων: ΣΥΝΑΥΛΙΑ «Τα παραδοσιακά Πνευστά της Κρήτης». Παλαιοί μελωδικοί σκοποί, αρχέγονα όργανα και ηχοχρώματα ζωντανεύουν σε μία μουσική παράσταση. Αναβιώνουν, αναδημιουργούνται και συνταιριάζονται στο σήμερα. Γιώργος Ζαχαριουδάκης: θιαμπόλι – μαντούρα – ασκομαντούρα, Μαρία Λούκα: τραγούδι – κρουστά, Στέλιος Συκάκης: λαούτο, μπουλγάρι, Παραγιουδάκης Ανδρέας: κιθάρα, μαντολίνο.

22:30 – 00:30: Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων: ΣΥΝΑΥΛΙΑ «TOPOS»: Με στοιχεία από την κρητική σούστα, παραδοσιακά γυρίσματα στη φωνή, ποπ, ροκ, και new age folk, οι topos επηρεάζονται από τη νησιώτικη ζωή τους και οι αναφορές τους αντηχούν σε θάλασσες, ουρανούς, φαράγγια, την ελευθερία, τον ήλιο, τον έρωτα και τη μαγεία της ζωής. Ματθαία Σπιταδάκη: τραγούδι, Αλεξαντωνάκη Ελένη: πλήκτρα – μπάσο, Αργύρης Έξαρχος: ηλεκτρική κιθάρα, Φίλιππος Ζεϊμπέκογλου: τύμπανα

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21/07/2023

Διοργανωτής

Δήμος Αμαρίου

Χώρος Διεξαγωγής

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ